DUM Office logo
Het Amsterdamse meubelmerk DUM van Wiebe Boonstra en Marc van Nederpelt maakt werkplekken en stoelen die duurzaam en humaan zijn. Deze passen perfect bij de huidige manier van werken. Hun producten zijn vaak iets over-sized waardoor een kloek en stevig beeld ontstaat in plaats van minimaal en afstandelijk design. Dat wordt nog eens onderstreept door het gebruik van kleur.

De bekende DUM werktafels zijn verkrijgbaar in een lengtes tot acht meter. Dit idee is geïnspireerd op ontwerp-studios en ateliers waar mensen samen aan grote tafels werken. Hierdoor ontstaat vanzelf een gelijkwaardig team. De grote statafels en privacy-stoelen uit de collectie geven mensen de keuze gezond te variëren in hun werkplek.

De meubels zijn onder andere toegepast bij Universal Music, Booking, Obvion, Ministerie van Buza, Philips, DSM, Frame Magazine, Universiteit van Wageningen, TNO, BDO Accountants, Booking, Yacht en NPS-BNN-VARA. Nu worden hun producten ook opgepikt door architecten in Stockholm, Parijs, Chicago en San Francisco.

DUM heeft een keten van lokale productie opgebouwd waardoor ook eigen ideeën van een klant snel te realiseren zijn. DUM gebruikt voornamelijk beukenhout in hun collectie. Een duurzame en harde houtsoort die zeer geschikt is om te buigen en om meubels mee te maken. Het hout wordt gekapt uit duurzame bosbouw in naburige landen. Er worden altijd meer bomen aangeplant dan gekapt. De missie van DUM is om deze impopulaire houtsoort weer hoogwaardig toe te passen door middel van goed design, fraaie kleuren en finishes.